Mnohé hrady a zámky môžete v súčasnosti využiť nielen na prehliadky, ale aj na ubytovanie či organizovanie kultúrnych podujatí. Návšteva zámockej expozície, svadba na zámku alebo romantický pobyt pre dvoch - to všetko môžete zažiť na hradoch a zámkoch.

ZÁMOK BON REPOS - kompletný svadobný servis - ponúkame možnosť prenájmu areálu pre súkromné či firemné akcie - prehliadky zámku s výkladom.

Vodné zámok Blatná nájdeme v Juhočeskom kraji, neďaleko mesta Strakonice. Zámok Blatná patrí medzi jeden z najzachovalejších vodných panských sídiel v Českej republike. Môžete tu navštíviť množstvo zaujímavých prehliadkových okruhov, vrátane prehliadkovej trasy pre deti a celoročne prístupného zámockého parku. Prehliadkovej ...

Zámok Nové Hrady sa nachádza vo východných Čechách, neďaleko miest Vysoké Mýto a Litomyšl. Ide o ojedinelú rokokovou stavbu z roku 1777, ktorú navrhol a nechal postaviť pôvodný majiteľ panstva, gróf Jean-Antoine Harbuval de Chamaré. Celý areál romantického zámku prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. V zámku je umiestnená stála expozícia ...

Spoločenské a kultúrne centrum. Ubytovanie: - hotel (72 lôžok). Reštaurácia. Divadelná sála (500 osôb) Možnosť organizovania svadobných obradov.

Predajňa: -zberateľské predmety sklo, porcelán, keramika, mosadzné veci, papierové peniaze, mince, cínové predmety, knihy, pohľadnice, fotografie.

Mestský úrad Hradec nad Moravicí. Osídlenie Hradca nad Moravicí je prastaré, dosvedčujú to nálezy zviazané s ľudom kultúry lievikových pohárov z doby cca 3000 až 2700 pnl, a doklady späté s ľudom smetných polí z obdobia 800 až 600 pnl. Počiatky kresťanstva spomína nedoložená povesť pre rok 965, kedy tu na ostrožnej, zovretej riekou Moravicí a ...

Zámok Lechovice: - vináreň - kaviareň - vinotéka - možnosť organizovania svadieb, spoločenských akcií.

Prvá správa o Jemništi pochádza z roku 1381. Poslednými majiteľmi zámku boli Sternbergovci, ktorí Jemnisko kúpili v roku 1868 a znovu získali do súkromného majetku po roku 1989. Barokový zámok Jemniště sa nachádza v Stredočeskom kraji v okrese Benešov pri Prahe.

Múzeum mesta Brna: -výstavy a expozície -kasematy -hrad, pevnosť.

Hrad. Otváracia doba: - apríl: - soboty, nedeľa 10-12 a 13-16 hodín, skupiny sa vykonáva po predchádzajúcom dohovore - máj - september - denne okrem pondelka 10-12 a 13-17 hodín - október: - soboty, nedeľa 10-12 a 13-16 hodín, skupiny sa vykonáva po predchádzajúcom dohovore - november - marec: - zatvorené.

Pamiatková obnova hradu Lukov a jeho využitie

-Veľkoobchod a maloobchod -Prevádzkovanie kultúrnych, kultúrno-vzdelávacích a zábavných zariadení, organizovanie kultúrnych produkcií, zábav, výstav, veľtrhov, prehliadok, predajných a obdobných akcií -Poradenská a konzultačná činnosť, spracovanie odborných štúdií a posudkov -Sprostredkovanie obchodu a služieb

Zámok. Vinárstvo, vínne pivnice. Výroba, predaj: -víno Služby: -reštaurácia -cukráreň Organizovanie: -svadby -hostiny

Správa zámkov: - svadby - koncerty - výstavy - kaviareň - zámocká expozícia - empír