Vzdelanie na tej najvyššej úrovni ponúkajú vysoké a vyššie odborné školy. Študovať je možné technické, humanitné odbory, oblasť aplikácií aj vedných disciplín. Študenti si môžu vyberať medzi štátnymi a súkromnými školami slovenského a zahraničného pôvodu.

Stredná odborná škola je koncipovaná ako špecializovaná škola, ktorá pripravuje absolventov základných škôl na činnosti vo finančných inštitúciách, konkrétne v bankovníctve, poisťovníctve a vo finančných úsekoch podnikov. Žiaci sú tiež pripravení na ďalšie štúdium na VŠ, VOŠ, kde pokračuje 80% našich žiakov po ukončení štúdia na Bankovej ...

Juhočeská univerzita: - biologická fakulta - pedagogická fakulta - teologická fakulta - zdravotne sociálna fakulta - fakulta poľnohospodárska.

Služby: -vysoká škola -katedra ekonomiky -katedra techniky cestovného ruchu.

Služby: -vyššia odborná škola ekonomická -bankovníctvo -účtovníctvo -obchodná akadémia.

Súkromná vysoká škola: -Hospodárska politika a správa -Ekonomika a manažment -Právna špecializácia.

CARITAS - Vyššia odborná škola sociálna Olomouc, zapísaná v registri školských právnických osôb, bola založená v roku 1995 na podnet olomouckého arcibiskupa Mons. Jána Graubnera. V súčasnosti škola ponúka kvalitné vzdelanie v dvoch vzdelávacích programoch. Ponúka tiež vysokoškolské štúdium v spolupráci s Cyrilometodskou teologickou fakultou ...

Súkromná vyššia odborná škola. Výučba denných a diaľkových odborov: - verejná správa, verejnosprávna činnosť - firemný manažment - pre hotely a cestovný ruch, pre obchod a služby a manažment v kúpeľníctve. Pobočka: - Karlovy Vary 36001, T.G.Masaryka 3 tel.: 353301010, e-mail: voskv@voskladno.cz.