Poľnohospodárstvo vyžaduje okrem prírodných a umelých hnojív a prípravkov aj vhodnú techniku, teda traktory, postrekovače, zberovú techniku, prípravky a ďalšie. V rámci lesníctva sú potrebné lesné sadenice a poľovnícka či lesnícka technika.

Rybárstvo Stibor - Soběslav sa zaoberá chovom sladkovodných rýb. Sádkovanie prebieha vo vlastných sádkach. Služby: - predaj živých rýb - spracovanie rýb - možné zásobovanie reštaurácií a firiem.

V lesníckom hospodárstve podnikáme už 11 rokov. Venujeme sa lesníckej a poľnohospodárskej činnosti. V oblasti starostlivosti o lesné porasty poskytujeme iba komplexné služby, od dodania vlastného sadobného materiálu, cez výsadbu, starostlivosť o porast až po ťažbu a predaj dreva. Ďalej prevádzkujeme: Pestovanie sadebného materiálu: - ...

Predaj: - palivové drevo, drevo - sadenice lesných drevín. Služby: - výkup drevnej hmoty.

Služby: -čistiaca stanica osív

Ťažobné, pestovateľské práce: -zalesňovanie -prerezávky -ťažba dreva

Ekologická farma: -chov mäsový dobytok, kanadská pastierska ošípané -pestovanie koreňovej zeleniny, rastliny a jahody -ponúka jedlé kvety, rezané kvety vrátane aranžérskych služieb.

Ubytovanie na statku - 2 aparmány pre 4 osoby s vybavenou kuchyňou a sociálnym zariadením - parkovanie pred apartmánmi - vonkajšie posedenie s grilom - záhrada - záhradný bazén - úschovňa bicyklov a motoriek Výcvik - kone - jazdciporiadanie - jazdy na koňoch Chov - hovädzí dobytok ABERDEEN ANGUS - hydina Ustajnenie - kone

Penzión - kapacita ubytovania18 lôžok Jazdecký klub - chov a ustajnenie koní - jazda na koňoch

Služby: -poľnohospodárstvo -rastlinná výroba -živočíšna výroba - bioplynová elektrárne - pohostinstvo - ubytovanie

Poľnohospodárstvo: -rastlinná prvovýroba -živočíšna výroba -chov červenostrakatého hovädzieho dobytka, teliat.

Maloobchod,predaj: -potraviny -ovocie,zelenina -údeniny -pečivo -drogéria -priemyselný tovar.