Poľnohospodárstvo vyžaduje okrem prírodných a umelých hnojív a prípravkov aj vhodnú techniku, teda traktory, postrekovače, zberovú techniku, prípravky a ďalšie. V rámci lesníctva sú potrebné lesné sadenice a poľovnícka či lesnícka technika.

Spoločnosť RV DREVO czech, s.r.o. pôsobí ako dodávateľ stavebného reziva.

Služby: -súvisiace s ťažbou dreva -maliarske a natieračské práce.

Predaj - elektromateriál. Distribúcia a rozvoz zeleniny. - dodávková autodoprava. Predaj - palivové drevo.

Penzión a kemp Javořice - ubytovanie na statku 5 km od Telče, agroturistika, dovolenka na vidieku. Predaj: -med -ovocie -jahňatá na chov, jahňatá jatočné -kožušiny -deky z ovčej vlny -víno -ovocné mušty.

Nerodia. Predajný sklad soľných produktov. Veľkoobchod, predaj: - soľné produkty - potravinárske soli - priemyselné soli - posypové soli na údržbu ciest - kŕmne soli.

Veľkoobchod s poľnohospodárskymi komoditami a krmivami: - mak modrý aj biely - horčica biela, hnedá aj čierna - slovenská rasca celá - ľanové semeno hnedé aj žlté - pohánka obyčajná aj lúpaná - hrach žltý aj zelený - peluška jarná - proso žlté, červené aj pšeno - a ďalšie

Ťažba a predaj dreva. Sprostredkovanie predaja drevnej hmoty. Vykonávame rizikové výrub stromov.

Pneuservis, protektorovanie pneumatík Predaj: - nové pneumatiky - protektory. Nákladná autodoprava vnútroštátna, tuzemská: - AVIA 31 (valník, skriňa). Služby: - uskladnenie obilia, kŕmnej zmesi.