Remeslá sú tvorené z najväčšej časti strojárskymi prácami. Medzi strojárske remeslá je možné zaradiť kováčstvo, brusičské a obrábacie práce, zváračské práce alebo zámočnícke práce potrebné napríklad pri opravách domov alebo výrobe kovových súčastí.

Firma ZV - Nástroje s.r.o. vznikla ako nástupnícka spoločnosť po Zbrojovciach Vsetín Nástroje a.s. a zameriava sa na zákazkovú výrobu nástrojov, prípravkov a presných strojných súčastí vrátane špeciálnych rezných a lisovacích nástrojov na objemové tvarovanie. Pre najkvalitnejšie splnenie požiadaviek disponujeme konštrukčnou kanceláriou, moderným ...

Chemická výroba. Výroba, distribúcia: - špeciálne chemikálie (čisté, ultra čisté) pre vákuové, optoelektronické systémy a mikroelektroniku - kyselina dusičná, sírová, fluorovodíková, peroxid vodíka, čpavok vodný, UV a HPLC chemikálie. Vykonávanie: - overovacie skúšky, analýzy. Inštrumentálna analytická činnosť. Povrchové technológie a ...

Výroba, predaj: - kovové hadicové spojky, prípojky (prípojka, spojka hadicová vyrobená v kombinácii mosadz, dural) Obrábanie.

Kovovýroba. - kompletné spracovanie plechov CNC technológií (laser, nožnice, ohraňovacie, vysekávacie lisy) - ohýbanie, stáčanie, lisovanie - zváranie oceľových, nerezových aj hliníkových plechov a profilov - elektroerozívne rezanie - kovoobrábačstvo

Výroba, predaj: - povlakovacie centrum PLATIT - nanášanie fyzikálnych a galvanických vrstiev - metalizácia nevodivých substrátov - galvanické povrchové úpravy a lakovanie - tampónová tlač - výroba precíznych komponentov.

Obrábačstvo: -zákazková výroba -CNC frézovanie. Zákazková tvorba NC programov. Výroba: -elektródy pre elektroerozívne obrábanie.

Stavebná spoločnosť. Výstavba: - priemyselné stavby - rodinné domy - inžinierske siete. Rekonštrukcia: - obytné a panelové domy - fasády. Kovovýroba. Stavebné zámočníctvo.

Profi-kov, firma v odbore umeleckého kováčstva, zámočníctva, reštaurovania a konzervovania kovu. Kováčstvo sa zameriava na zákazkovú výrobu, predovšetkým kováčsku ručnú prácu. Ďalej potom na atypickú zámočnícku prácu a reštaurovanie umeleckých a umelecko-priemyselných diel. Hlavným predmetom našej činnosti je výroba kovaných plotov, brán, mreží, ...

Priemyselná automatizácia: - výroba jednoúčelových špeciálnych automatických zariadení. Zváranie, spájkovanie, zatavovanie, nitovanie, tvarovanie.

Montáž, údržba, opravy, revízie: - elektrické zariadenie - bleskozvody. Zámočnícke práce.

Veľkoobchod, maloobchod, predaj: - hutnícke materiály a polotovary: - zliatiny hliníka - plechy, dosky, prírezy, profily, guľatiny, pásy, zvitky, rúrky - farebné kovy (mosadz, meď, bronz) a zliatiny - plechy, rúrky, púzdra, pásy, tyče - nástrojovej, konštrukčnej a nerezovej ocele - tyče kruhové a ploché, plechy, ...

Kovovýroba, výroba: - mechanické diely rotačného charakteru. Kovoobrábanie na CNC strojoch.

Výroba: -formy prototypové na plasty -výroba foriem na plasty -výroba prototypových foriem zo zliatin hliníka -nástrojáreň -lisovanie plastu -výroba pre automobilový priemysel. Remeslo: -nástrojár.

Kovovýroba: - obrábanie na strojoch CNC - odliatky - výkovky vrátane ich zaistenia. - opracovanie odliatkov a výkovkov na CNC strojoch do veľkosti cca 2000 mm.

Frézarské práce, frézovanie ľubovoľného tvaru kovových i nekovových mat., vŕtanie otvorov na plochých i okrúhlych súčastiach, frézovanie klinov, líšt, rybín, rôznych vybraní a pod. Zhotovenie drážkových hriadeľov, typizovaných i špeciálnych rozmerov, zhotovenie drážok, ďalej tzv. rozmerov a uhlov na hriadeľoch aj na čelách priemerov. Špecializácia ...

Výroba, spracovanie: - formy pre sklársky priemysel - gumové ventily pre abrazívne materiály - laboratórne prístroje - detekcia plynu a pár. Kovoobrábanie. Nástrojáreň.

Kovoobrábanie. Obrábanie hotových materiálov na obrábacích strojoch. Výroba kovových dielov na zákazku. Zváračské práce. Kalenie. Žíhanie. Brúsenie.

Firma sa zaoberá výrobou, predajom a montážou stajňového zariadenia pre kone, kovaných polotovarov, plotov, zábradlia a parkových lavičiek. Výroba: - kovovýroba - zámočníctvo - zhotovovanie jednoúčelových strojov a zariadení. Výroba: - vnútorné stajňové boxy a zariadenia pre kone, potreby na ustajnenie koní, doplnky pre stajne - ...

Kovovýroba. Výroba: - oceľové, kovové kontajnery Abroll, Avia, prepravné, lisovacie, Mulden, skladové technologické (veľkoobjemové kontajnery) - kovové nádrže - korby podľa požiadaviek (na odpad) - skladové palety - zámočnícka výroba - oceľové konštrukcie. Kusová výroba - výrobky zo železa.

Kovovýroba: - rezanie laserom, rúrok a profilov - rezanie vodným lúčom cez naklonenie do 60 stupňov - strihanie, ohýbanie, zváranie kovov - lisovanie - povrchová úprava kovov - práškové lakovanie - fosfátovanie - odmasťovanie - pieskovanie.

Výroba, veľkoobchod, predaj: - mazacia technika LUKO (mazacia hlavica, mazacie lisy, hadice a spojky, striekačky, olejničky, olejoznaky) - jednoúčelové stroje, - zákazková výroba strojných súčastí (dávkovače kovov - hydraulické, elektrické). Obrábanie. Sústruženie, frézovanie aj na CNC ...

Služba, remeslo: - zámočníctvo (zámočnícke práce) - zváranie kovov (kovovýroba).

Činnosť: - sústruženie - frézovanie - kovoobrábanie - vŕtanie