Výroba a predaj surovín zahŕňa produkty pre chemický a farmaceutický priemysel, pre potravinárstvo ale aj pre stavebný, strojársky či iný technický priemysel. Suroviny je možné odovzdávať v zberných dvoroch ako druhotné suroviny slúžiace k recyklácii.

Píla. Výroba, predaj: - rezivo, guľatina, drevo. - stolárske, stavebné rezivo - ťažobná činnosť, ťažba dreva.

Štrkovňa. Ťažba: - prírodné kamenivo (štrk) a štrkopiesky. Predaj: - piesok, betónový a asfaltový recyklát, trosku, okrasné kamenivo. Uloženie a recyklácia demolačných inertných stavebných materiálov - betón, asfalt bez dechtu, tehla (červená) Nákladná doprava. Zemné a výkopové práce. Demolácia a likvidácia stavieb - odstránenie.

porez, rezivo, sušené rezivo, dosky, fošne, prírezy, pre stolárov, pre stolárov, stolárske rezivo, stolárske rezivo, dubové, smrekové, jaseňové, smrekovcové, borovicové, bukové dosky.

Uhoľné sklady. Predaj: - pevné palivo (uhlie, koks, palivové drevo) - sypké hmoty (štrk, piesok).

Služby: -výkup kovov -doprava a mechanizácia -pneuservis -prenájom skladu Predaj: -uhlie -koks -brikety -drevo -sypké hmoty

Predaj: - piesok, štrk - kačírok - betónové výrobky (obrubníky, palisády, zatrávňovacie panely) - drevené palisády - plotovky - drevené psie búdy - betonárska oceľ - spojovací materiál.

Maloobchod, predaj: - tuhé palivá - uhlie hnedé, čierne - koks - brikety

Predaj: - stavebný materiál - tehly, tvárnice YTONG, PORFIX, POROTHERM a ďalšie - plastové aj zatrávňovacie panely - štrk, piesok a drvina, betónové výrobky.

Montáže: - sadrokartóny, sadrokartónové priečky - tesárske konštrukcie - krovy, pergoly aj prístrešky. Predaj: - stavebniny, stavebné materiály - vonkajšia kanalizácia. -štrky, piesky, trosky. Výroba betónu.

Pobočka spoločnosti Industroprofil, spol. s r.o. v Třinci sa zameriava na veľkoobchod s hutníckym materiálom ako je profilová, betonárska a ťahaná oceľ, ďalej sa zameriava na štrkopiesky, drvené kamenivo a medzi činnosti spoločnosti sa tiež radí delenie hutného materiálu.

Pobočka. Maloobchod, predaj, veľkoobchod: - pevné palivá: čierne uhlie, hnedé uhlie, koks, brikety - stavebniny: piesok, štrk, cement a mletý vápenec

Veľkoobchod, dodávka, distribúcia, export, import: - materiál do hút a zlievarní - žiaruvzdorné výmurovky - hutnícke suroviny a polotovary Výroba: - brikety a výrobky z grafitu

Píla Jablunkov: - porez dreva, drevo, drevo. Výroba, predaj, veľkoobchod, maloobchod: - stavebné a stolárske rezivo - palubovky a podlahovky - lepené hranoly - drevené brikety.

Píla, drevovýroba: - rezivo, dosky, laty, hranoly - porez dreva. Stolárska výroba: - zákazková výroba nábytku.

Firma so zahraničnou majetkovou účasťou. Výroba, predaj: - izostatické, lisované keramické žiaruvzdorné (žiarovzdorné) výrobky pre plynulé odlievanie ocele (žiaruvzdorná keramika, žiaruvzdorné keramiky).

Píla. Výroba: - stavebné rezivo - záhradný nábytok zo surového dreva - palivové drevo. Služby: - porez dreva (dreva) - brúsenie píly - sušenie reziva - impregnácia.

Prevádzkareň. Píla. Výroba, predaj: - stavebné a stolárske rezivo - palety, debny, lišty atď. - palivové drevo.

Píla. Predaj: - sušené a vzduchosuché rezivo pre stolárov, stolárov a stavebníkov. Spracovanie kvalitné guľatiny - dub DB, buk BK, jaseň JS, javor JV, brest JLM, borovica BO, smrek SM, smrekovec MD, douglaska, vejmutovka, jelša, lipa, breza, čerešňa, hrab, agát.

Píla Palkovice. Návrhy, zákazková výroba: - krovy. Práca: - hobľovanie a impregnácia dreva, strešných lát a paluboviek - brúsenie - píly, kotúče a nože.