Vzdelávanie sa v SR realizuje na základných, stredných, vyšších odborných a vysokých školách, štátnych, verejných a súkromných. Vedecká činnosť je vykonávaná na špecializovaných pracoviskách, často na akademickej pôde v rámci vysokoškolského vzdelávania.

Vývojové služby pre automobilový priemysel - vývojová skúšobňa - akreditované a vývojové skúšky: vibračné, funkčné, klimatické, rázové a ďalšie.

Kurzy - horolezectvo - lezenie po skalách.

Odborné učilište. Učebné odbory: -murník -čalúnik -brašnár a sedlár - maliar a natierač - opatrovateľské služby - poľnohospodárske práce Práca: -murárske -maliarske, natieračské -čalúnické -brašnárske a sedlárske - opatrovateľské služby

Služby - kurzy a semináre grafológie - grafoterapia

Stredná záhradnícka škola. Stredné odborné učilište. Študijné odbory - Záhradníctvo, Záhradník, Záhradnícke práce, Kvetinárske a aranžérske práce .

Odbornosť: - Monitorovanie znalostí a zručností obchodného tímu - zisťovanie vzdelávacích potrieb / výstupné testy, TV, súhrnná správa. - Vyhodnocovanie získaných informácií a stanovenie priorít pre tréning / návrh organizačných a tréningových opatrení. - Navrhnutie tematických celkov pre tréning/ucelenosť a vhodnosť podľa cieľov firmy. - ...

Skúšobňa kameňa a kameniva. Technické skúšky a analýzy. Skúšanie: - kameňa, kameniva - betónu. Certifikácia: - výrobky z kameniva.