Nemocnice a kliniky poskytujú zdravotnícku pomoc ľuďom. Diferencujú sa na jednotlivé oddelenia, ako je ortopédia, chirurgia, urológia, alergiológie, kožné a ďalšie. Navštíviť môžete súkromné alebo štátne kliniky a polikliniky, nemocnice krajské či okresné.

Spoločnosť Terapeutika - grafika s.r.o. ako neštátne zdravotnícke zariadenie ambulantného typu poskytuje komplexné služby v oblasti fyzioterapie,

Poliklinika. Súkromné zdravotnícke zariadenie s lekárňou.

Pobočka. Biofarmaceutická spoločnosť. Naším poslaním je bezpečný a efektívny odber ľudskej krvnej plazmy určenej na frakcionáciu založený na dôvernom partnerstve s darcami plazmy.

Dom duševného zdravia. Denné sanatórium s psychoterapeutickou starostlivosťou, kde fungujú psychoterapeutické a frakcionované programy pre klientelu s neurotickými a psychotickými ťažkosťami. Je nutné odporúčanie ošetrujúceho lekára alebo psychológa.

LDN. Komplexná starostlivosť zahŕňa: - lekársku starostlivosť - medikamentosní liečba - rehabilitačná liečba.

Poliklinika Ostrava je neštátne zdravotnícke zariadenie, ktorého prevádzkovateľom je Dopravné zdravotníctvo, a.s., člen skupiny AGEL. Poskytuje lekársku starostlivosť všetkým občanom. Navyše sa špecializuje na pracovno-lekársku starostlivosť.

Oddelenie pracovného a preventívneho lekárstva. Služby: - posudzovanie a uznávanie chorôb z povolania a úrazov - pracovno-lekárska činnosť (predtým závodná preventívna starostlivosť).