Špecializované lekárske pracoviská zahŕňajú fyzioterapiu, vertebrogénnych terapeutov, homeopatické poradne, korekčnú dermatológie, laseroterapiu, ordinácie alternatívnej medicíny, výživové poradenstvo, centrá asistovanej reprodukcie či plastickú chirurgiu.

Ordinácia, ambulancia: - chirurgia - urológia - mamologická poradňa

Ordinácia ušno-nosná-krčná pre všetky vekové kategórie. Špecializácia chronickej nádchy a zápaly prínosových dutín, poruchy sluchu. K dispozícii laser, ultrazvuk na diagnostiku zápalov vedl.nosných dutín, diagnostika chrápania pomocou domácej monitorácie spánku.

NEURO-MEDNET s.r.o. prevádzkuje neurologickú ambulanciu v Olomouci, Českom Těšíne a Orlovej.

Neštátna nezisková organizácia. Prevencia, liečba a integrácia osôb ohrozených drogovou závislosťou. Ambulantná liečba a poradenstvo. Poradňa pre alkoholové a iné závistlosti. Rodinné centrum U Mloka: - sociálne aktivizačné služby pre rodiny s deťmi. Galéria U Mloka.

Ambulancie preventívnej a pohybovej medicíny Základom našej liečby je komplexná vitamínová terapia - aplikácia vitamínov a stopových prvkov, infúzie vitamínu C, kolagénové injekcie Guna MD, homeopatické vakcíny... Liečba je cielená na široké spektrum diagnóz, najmä na prevenciu, vírusové infekcie, chronický zápal, únavový syndróm, bolesť ...

MUDr. Eva Soušková prevádzkuje ordináciu alergológie a Imunológie.

Mgr. et Mgr. HANA KRYLOVÁ Ph.D. prevádzkuje ambulanciu klinickej psychológie a psychoterapie pre deti a dospelých v Olomouci

Fyzioterapeutka Mgr. Kateřina Kropáčová prevádzkuje lekcie jogy, hodiny fyzioterapie, kineziotaping.

SDOP Olomouc poskytuje svojim klientom domácej zdravotnej ošetrovateľskú starostlivosť. Vykonávame nadštandardnú starostlivosť. Svojim klientom poskytujeme ošetrenie dekubitov, osobnú hygienu, starostlivosť o stómie, rehabilitácie, ošetrenie vredov predkolenia a ďalšie. Službu zaisťujú diplomované zdravotné sestry s registráciou a sú hradené ...

Očná ambulancia pre dospelých. Detská očné ambulancie Ortoptické-pleoptické cvičenie zraku pre deti. Estetická medicína, odstraňovanie vrások. Operácia horných aj dolných viečok, operácie škúlenie. Kontaktných šošovky.

Múdr. Zdeněk Malina sa stará v kardiologickej ambulancii o chorých s chorobami srdca, obehu a ciev. Pacientom vykonáva veľkú škálu kardiologických vyšetrení, po infarkte poskytuje dlhodobú starostlivosť chorým, vykonáva záťažové testy.