Město Kroměříž

Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Spolok servisných stredísk motorových vozíkov a manipulačnej techniky. Účelom spolku je združovanie fyzických a právnických osôb pôsobiacich v odbore servise motorových vozíkov a manipulačnej techniky s cieľom výmeny skúseností a poznatkov v tomto odbore a presadzovanie profesijných záujmov jeho členov.

Prevádzka školy šermu. Zameriavame sa na šerm s dlhým mečom, Tesákom, boj s nožom a dýkou či boj s dřevcovými zbraňami.

Rímskokatolícka farnosť. Pod správu lysické farnosti spadajú obce Drnovice, Žerůtky, Štechová a Lačnov. Ďalej je z Lysice spravovaná farnosť Bedřichov u Lysica. K Bedřichovská farnosti, patrí obce Kožárová, Kunčina Ves, Kunice a Lhota u Lysic.

Rímskokatolícka farnosť. Do farnosti patrí mesto Letovice a obce Lazinov, Míchovho a Skrchov, Centra sociálnych služieb a Nemocnica Letovice.

Obec Střelice nájdeme v Juhomoravskom kraji neďaleko Brna v okrese Brno - venkov. Prvá písomná zmienka o dedine pochádza už z roku 1375. V súčasnej dobe tu žije 2815 obyvateľov. Vybavenosť obce: - obecný úrad - pošta - materská škola - základná škola - základná umelecká škola - knižnica - predajňa zmiešaného tovaru - ...

Občianske združenie organizuje - tábory PRE verejnosť - skauting - Otvorená klubovňa