Město Kroměříž

Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Mesto Slavkov pri Brne, 6139 obyvateľov. Odbory mestského úradu: -odbor vnútorných vecí -odbor životného prostredia -odbor finančný -odbor bytového a tepelného hospodárstva -odbor investícií a rozvoja -odbor sociálnych vecí -odbor dopravy a cestného hospodárstva -odbor živnostenský úrad -odbor stavebného a územnoplánovacieho ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 273. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1373, kedy ju držal Oldřich Hecht z Rosic. Je členom mikroregiónu Ivanovická brána.

Mestský úrad Rousínov. Obyvateľ 5088. Odbory: -hospodársko-správna -vnútorných vecí -sociálnych vecí -výstavby a životného prostredia -školstvo a kultúry -stavebný úrad -matrika. Služby: -Základná škola a materská škôlka, Základná umelecká škola Františka Sušila, Stredné odborné učilište nábytkárske, Integrovaná stredná ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 619. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1141. Obec Rašovice je v bezprostrednej blízkosti Ždánického lesa, ktorý ponúka krásne prírodné scenérie av letných mesiacoch je tu raj pre hubárov. Obec má priaznivé podmienky na pestovanie vínnej révy, zvlášť odrôd červených. Zbor dobrovoľných ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 451. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1381. Dnešná obec je súčasťou mikroregiónu Ivanovická Brána. V obci je pár podnikateľských subjektov zameraných prevažne na poľnohospodárstvo a lesné práce. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Materská škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1626. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1046. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -pošta -peňažný ústav -knižnica -materská a základná škola -ihrisko, telocvičňa. Spolky: -červený kríž -zväz postihnutých civilizačnými chorobami -MC Stonožka. ÚRADNÉ DNI pondelok 07:30 - 12:00 ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 604. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1131. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica, kultúrne a športové zariadenia. Materská a Základná škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 428. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1567. Matrika. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Športové zariadenia. Materská a Základná škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 195. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Pamiatky, pamätihodnosti: -Lovecký kaštieľ Ferdinandsko -objekty cvičiska nemeckého Wermachtu -kostol svätého Cyrila a Metoda z roku 1911 -kláštor Leopoldeum z roku 1932. Celá obec bola v roku 1941 vysťahovaná a začlenená do vojenskej strelnice TÜP Wischau ak ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1405. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1255. Spolky a združenia: -telovýchovná jednota Sokol -poľovnícke združenie Hubert -združenie dobrovoľných hasičov -kynologický klub, včelári. Služby a kultúra: -pošta -zdravotnícke zariadenie -Materská a Základná škola -verejná ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 315. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1328. Je členom mikroregiónu Ivanovická brána. Zbor dobrovoľných hasičov obce. Knižnica, kultúrne a športové zariadenia. Materská škola. Pamiatky: -kostol svätého Václava -hrad Orlov, zrúcanina nad dedinou v lese.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 481. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1713. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Materská škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 88. Prvá zmienka o obci pochádza z roku 1426. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 673. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1371. Knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Materská a Základná škola. Člen dobrovoľného zväzku obcí Ždánický les a Politaví.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 382. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1353. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov. Materská škola. Knižnica. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1138. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1131. Kultúra a služby: -matrika -zbor dobrovoľných hasičov -pošta -knižnica -múzeum -športové zariadenia -zdravotné zariadenia. V dominantnej polohe nad obcou Nesovice (7 km východne od Bučovíc) stojí už piate storočie stavba Nových Zámkov, ktorá je ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 589. Kultúra a služby: -matrika -verejná knižnica, internet -MŠ, ZŠ -kultúrne a športové zariadenia. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1131.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 291. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1353. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Materská škola. Tradícia, folklór - hody, pálenie čarodejníc, výrub mája.

Všeobecný úrad. Obec je členom DSO - Dobrovoľný zväzok obcí Ždánického lesa a Politaví. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -knižnica -MŠ, ZŠ -kultúrne a športové zariadenia -ihrisko. Tradícia a folklór - hody, výrub mája, pálenie čarodejníc, tradičné pozostatky - sprievod masiek. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 480. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1381. Pôvodný názov Muřín podľa blízkej tvrze. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -knižnica, ihrisko -prírodná rezervácia Šévy -busta T. G. Masaryka.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 348. Okres Hodonín, pošta Nesovice (okres Vyškov). Správny obvod - Kyjov. Územia obce sa nachádza v prírodnom parku Ždánický les. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1350. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Materská škola. Kultúrne a športové zariadenia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 593. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1307. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Materská škola. Kultúrne a športové zariadenia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 333. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Knižnica. Zbor dobrovoľných hasičov. Kultúrne a športové zariadenia. Materská škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 644. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1366. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Materská škola, Základná škola.