Město Kroměříž

Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 154. Prvé písomné zmienky o Bítove pochádzajú z roku 1056. Na mieste kde už od čias Veľkej Moravy stávalo drevené hradisko bol vybudovaný aj Hrad Bítov. Neďaleko sa nachádza zrúcanina Cornštejn. Kultúra a služby: -matrika -pošta -zbor dobrovoľných hasičov -knižnica -športové zariadenia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 50. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Knižnica. Zbor dobrovoľných hasičov.

Činnosti ostatných organizácií združujúcich osoby za účelom presadzovania spoločných záujmov j. n.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 508. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1294. Kultúrny dom. Zbor dobrovoľných hasičov. Športové ihrisko. Hasičská zbrojnica. Úradné hodiny: Po:7:00-16:00hod. St:7:00-17:00hod.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1175. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1201. Obec je zakladajúcim členom Dobrovoľného zväzku znojemských vinárskych obcí Daníž. Šatov je bezpochyby centrom vinárstva v znojemskej oblasti. Ak sa zaujímate o víno a vinársku turistiku, iste poznáte šatovskú Moravskú pivnicu s Vinárskou stodolou, Náučnú ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 804. Prvá zmienka o obci je z 25. októbra 1190. Dedina sa rozkladá v plytkom širokom údolí na brehoch Únanovského potoka. Obec je členom Združenia obcí Jevišovka. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -Materská a Základná škola -ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 619. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1314. Služby a kultúra: -pošta -matrika -verejná knižnica -zdravotnícke zariadenie -Základná a Mareská škola -ihrisko, telocvičňa. Úradné hodiny: Po, Út, Št:7:00-12:30;13:00-15:30hod. St:7:00-12:30;13:00-17:00hod. Pi:7:00-13:30hod.

Občianska demokratická strana. Regionálna kancelária ODS*. Politická strana.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 84. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1372. Názov pripomína lubnú vodu, riečku, po ktorej tiekli luby. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov obce -verejná knižnica -Základná škola -ihrisko, telocvičňa.

Ústav archeologickej pamiatkovej starostlivosti.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1046. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1243. Obec má vinársku tradíciu, vinárstvo je aj dnes jej najvýznačnejším rysom. K Vrbovci patrí aj osada Hniezdo, ktorá leží 3 km juhovýchodne od neho. Vrbovec je pohraničná obec ležiaca v úrodnej poľnohospodárskej krajine 7 km južne od Znojma. Obec má ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 248. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1351. Pamiatky: -kostol svätého Jakuba Väčšieho -socha generála Laudona na návsi -Vodný mlyn. Zbor dobrovoľných hasičov, knižnica, kúpalisko. Chýba mi história obce, napr.všetko okolo miestneho kaštieľa. Kto boli majiteľmi panstva Želetice. Ďakujem.