Město Kroměříž

Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1241. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 346 metrov. Na území žije 369 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1359. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 482 metrov. Na území žije 680 obyvateľov. Dominantou obce je rímskokatolícky kostol sv. Jakuba staršieho a pieskovcový kríž z roku 1807.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1357. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 428 metrov. Na území žije 938 obyvateľov. V obci sa nachádza Kostol sv. Juraja.

Všeobecný úrad. Prvá písomná zmienka o Dobrej Vode (Dobrewodye) pochádza z roku 1395. V obci sa nachádza: - kanalizácia, vodovod, plyn - vlaková stanica, autobusové spojenie - materská škola - základná škola - kultúrny dom s veľkou sálou a pohostinstvom - poľnohospodárske družstvo a kruháreň kapusta - zbor dobrovoľných ...

Obec Divec leží cca 2 km severovýchodným smerom od východočeskej metropoly Hradca Králové. Počtom obyvateľov (130) tak aj rozlohou svojho chotára (350 ha) patrí medzi menšie obce královohradeckého kraja. Z juhu je kataster obce ohraničený lesným masívom Spáleník, (Dehetník), zo severu potom Librantickým potokom. Východnou hranicou nadväzuje obec ...

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1052. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 224 metrov. Na území žije 696 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1406. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 432 metrov. Na území žije 312 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov :153 Nadm. výška: 332 m.n.m Katastrálna výmera: 656 ha

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1291. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 377 metrov. Na území žije 190 obyvateľov

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1556. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 684 metrov. Na území žije 753 obyvateľov. Zaujímavá oblasť východných krkonôš s blízkou Čiernou horou (1299 m nm) umožňuje uspokojenie záujmov a potrieb turistov i cykloturistov.

Obec Černožice leží 15 km severne od Hradca Králové. Osídlená bola už v mladšej dobe kamennej. Prvýkrát sa pripomína písomne v análoch opatovického kláštora v roku 1197. Meno Černožíc prijal do názvu starý rod Malešických. Od nich obec odvodzuje aj svoj znak. Znak tvorí strieborný štít s tromi modrými vlnitými brvnami v spodnej časti. Z horného ...

Všeobecný úrad. Obec leží 10 km severovýchodne od Hradca Králové. Od pradávna bola dedičnou kráľovskou obcou a prvé historické záznamy z 13. storočia ukazujú, že už vtedy išlo o významnú, rozľahlú obec s vlastným kostolíkom. V obci sa kĺbia remeslá a poľnohospodárstvo, nachádza sa na ťažkej, ale úrodnej pôde a za zmienku stojí vznik černilovského ...

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1365. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 283 metrov. Na území žije 309 obyvateľov.