Město Kroměříž

Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Obec Proseč pod Ještědom tvorí dedinu Proseč pod Ještědom, Domaslavice, Horka, Javorník a Padouchov. Prvá zmienka o obci Proseč je robená v roku 1547, kedy bol za vzburu proti kráľovi Ferdinandovi I. konfiškované statky a majetok Adama z Vartenberka v prospech panovníka. Zápis v zemských doskách vypočítava dedinu príslušnú k „Dubu zámku“ (Český ...

Mesto patrí k najstarším sídlam severných Čiech, vzniklo pri kupeckom chodníku ako trhová osada. Vyhláškou Ministerstva kultúry ČR č.476/92 bolo historické jadro mesta vyhlásené za mestskú pamiatkovú zónu.

Iformačné stránky . O historickom šerme, kostýmoch, amuletoch, atď.

NEZISKOVKY LIBERECKÉHO KRAJA, z.s. (skrátene "NELI") vznikol ako zastrešujúca organizácia pre neziskové organizácie pôsobiace v libereckom kraji. Hlavným poslaním je predovšetkým obhajoba, presadzovanie, napĺňanie záujmov a potrieb neziskových organizácií a ďalej osvetová a vzdelávacia činnosť.