Město Kroměříž

Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1436. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 230 metrov. Na území žije 407 obyvateľov. Blízko obce je územie, kde sa predtým ťažila rašelina a teraz sa tam vyskytujú chránené druhy rastlín a živočíchov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1353. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 221 metrov. Na území žije 268 obyvateľov. V obci sa nachádza socha sv. Jána Nepomuckého – národná kultúrna pamiatka.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1436. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 237 metrov. Na území žije 234 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1398. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 235 metrov. Na území žije 494 obyvateľov. V obci sa nachádza kostol.