Město Kroměříž

Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Mestský úrad Valašské Meziříčí. História: Prvá zmienka o Meziříčí pochádza z roku 1297. V susedstve bola založená obec Krásno, roku 1491 povýšená na mestečko. V roku 1924 sa spojili vo Valašskom Meziříčí. Poloha: Mesto leží na sútoku riek Rožnovská a Vsetínska Bečva. Svojou polohou predstavuje vstupnú bránu do pohoria Moravskosliezskej ...

Obec Ostrožská Nová Ves sa nachádza v Zlínskom kraji, neďaleko okresného mesta Uherské Hradiště. Prvá písomná zmienka o obci pochádza v roku 1258, ale početné archeologické nálezy dokazujú, že oblasť bola osídlená najskôr už v období paleolitu. K Ostrožskej Novej Vsi je pripojená menšia dedina Chylice a celkom tu žije okolo 3400 obyvateľov. Obec ...

Recyklačná dielňa hendikepovaných - recyklácia elektroodpadu - naša chránená dielňa rozseparuje na jednotlivé druhy materiál, ktoré sa ďalej používa ako vstupná surovina na ďalšie spracovanie.

Zapísaný spolok Zdravý Rožnov vzniklo ako otvorené združenie ľudí, ktorí sa nadchli myšlienkami obsiahnutými v medzinárodnom projekte Zdravé mestá Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), a vzali si za cieľ presadzovať tieto myšlienky v našom meste, s cieľom oficiálneho pristúpenia Rožnova k tomuto projektu. Od jesene 2004 je Rožnov členom ...

Skupina historického šermu Organizuje - rytierske turnaje - historické tance dvorské i sedliacke - orientálna tanečnica - streľba z historických palných zbraní - slávnostná garda - dobové vojenské ležania - historické sprievody s bubnami a zástavami.

Zlínska pobočka NÁDEJE poskytuje služby pre: - seniorov - pre ľudí s demenciou - pre ľudí s handicapom - pre dospelé osoby s mentálnym postihnutím. Dom pokojného veku: - domov pre seniorov - domov so zvláštnym režimom Dom Nádeje Zlín: - chránené bývanie pre osoby s mentálnym postihnutím - sociálne terapeutická ...

Farský úrad. Rímskokatolícka farnosť, cirkev.

Združenie: - podporujúca preventívnu starostlivosť o telesné a duševné zdravie človeka v každom veku vrátane zdravého životného štýlu.

Všeobecne prospešná spoločnosť Služby: - základné sociálne právne poradenstvo pre ľudí so zdravotným postihnutím - odborné sociálne poradenstvo pre ľudí so zdravotným postihnutím - tlmočnícka služba pre ľudí so stratou sluchu - sociálne aktivizačná služba pre nepočujúcich.

Odborné sociálne poradenstvo. Všeobecne prospešná spoločnosť Služby: - základné sociálne právne poradenstvo pre ľudí so zdravotným postihnutím - odborné sociálne poradenstvo pre ľudí so zdravotným postihnutím - tlmočnícka služba pre ľudí so stratou sluchu - sociálne aktivizačná služba pre nepočujúcich.

Všeobecne prospešná spoločnosť Služby: - základné sociálne právne poradenstvo pre ľudí so zdravotným postihnutím - odborné sociálne poradenstvo pre ľudí so zdravotným postihnutím - tlmočnícka služba pre ľudí so stratou sluchu - sociálne aktivizačná služba pre nepočujúcich.

Všeobecný úrad s rozšírenou pôsobnosťou

Valašský súbor Kašava sa venuje spracovaniu folklórneho a zvykoslovného materiálu zo západného a južného Valašska a čiastočne aj z priľahlých oblastí: luhačovického Zálesia a východnej Hané.