Možnosť stať sa členmi združenia podporujúceho preventívnu zdravotnícku starostlivosť, združenia rodičov, detí, špeciálnych pedagógov, majiteľov nehnuteľností či združenie na podporu environmentálnych aktivít. Spojte sa s ľuďmi, ktorí majú rovnaké záujmy.

Občianska poradňa Ostrava. Kontaktné miesto Ostrava-Poruba: - Robotnícka 387/20 - tel.:591124979, 602248693 - otváracia doba: Po, Št 9-12.

Spoločnosť ČMELÁČEK z. s. je Centrum pre mentálny handicap.

Vzájomné spolužitie o.p.s. je nezisková organizácia, ktorá pôsobí v Ostrave od záplav v roku 1997. Snaží sa vytvárať priateľské platformy medzi rómskou a nerómskou komunitou. Metódou komunitnej práce sa pokúša zlepšiť sociálne a životné podmienky chudobných a potrebných rodín. Činnosť združenia sa sústreďuje na oblasť humanitárne, vzdelávacie, ...

Verejná dielňa a remeselný inkubátor v Ostrave. Organizácia umožňuje občanom sa naučiť pod vedením majstrov dielní a lektorov remeselným schopnostiam. FAJNA DILNA zaisťuje priestor a technické zázemie na realizáciu remeselných nápadov. Záujemcovia tu nájdu dielne keramiky, kovodielne, keramiky, stolárstva, 3D tlače a CNC lasera a ďalšie.

Činnosť: - pomôcť deťom a ľuďom s autizmom.

Klub stomikov: - združuje ľudí postihnutých stómiou (vývodom čreva)

Združovanie detí, mládeže a dospelých za účelom ochrany prírody, chovu koní a jeho využitie pre zdravý spôsob života.

činnosť: - občianske združenie zaoberajúce sa prevádzkou záhradné železnice v mierke 1: 8

Spoločnosť pre dispozičnú prognostiku a neokybernetiku. Občianske združenie (dobrovoľné, záujmové a nezávislé). Zaoberáme sa odstraňovaním porúch vzniknutých vplyvom nevhodného pôsobenia, zisťovaním fyzických a psychických dispozícií a možností organizmu. Poskytujeme psychologické kurzy.

AIESEC je najväčšia študentská organizácia na svete. Medzinárodná výmena študentov.

Tábornicko - turistický oddiel pre deti a mládež so zameraním na hry, súťaže a táborenie. Voľnočasové aktivity.

Organizácia pre deti a mládež. Voľnočasové aktivity, výlety, letné tábory.

Pobočka. Centrum sociálnych služieb ČUN. Služby: - odborné sociálne poradenstvo - požičovňa - kompenzačné pomôcky - servis načúvacích prístrojov - sociálne aktivizačné služby - kurzy - odozeranie, posunkový jazyk.

Stredisko ekologickej výchovy Vita. Zariadenie poskytujúce environmentálnu výchovu a vzdelávanie v objekte nízkoenergetického domu v prírodnom prostredí.