Město Kroměříž

Město Kroměříž

O správny chod republiky a spokojnosť občanov sa starajú úrady a organizácie ako mestské a krajské úrady, finančné úrady, katastrálne úrady, súdy, ústavy pamiatkovej starostlivosti, riadenia prírodných zdrojov, colná správa a príspevkové organizácie.

Mesto Česká Skalice leží na území okresu Náchod, v Královohradeckom kraji. Česká Skalice so svojim okolím je krajom plným prírodných krás a kultúrnych zaujímavostí.

Nové Mesto nad Metují má šťastnú polohu v romantickej pahorkovitej krajine na rozhraní Orlického podhoria a Orlickej tabule. Návštevníci ho vyhľadávajú pre jedinečnú krásu renesančného námestia s podloubími a dominantami kostola a zámku. Lákavé je aj okolie napr. pútnické miesto Rokole, unikátny slavoňovský drevený kostolík, bývalé klimatické ...

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1582. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 419 metrov. Na území žije 395 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1361. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 248 metrov. Na území žije 415 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1415. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 291 metrov. Na území žije 458 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Machov je rekreačné, turistické a športové centrum v srdci Broumovských stien. Dominantami sú najvyššia stolová hora v strednej Európe - Hejšovina/Szczeliniec Wielki 911 m n.m. a Borský hrebeň s výhľadom na panorámu neďalekých Krkonôš.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1415. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 457 metrov. Na území žije 961 obyvateľov. Obec sa nachádza v podhorí Krkonošských hôr.

Dedina Jetrichov leží primknutá k svahom údolia klesajúcim od juhu k severu, ktorým prechádza cesta voľne sledujúca trasu potoka. Potok sa v severnej časti chotára vlieva do Stenavy, ktorá preteká severnou časťou chotára. Okolitý kopcovitý terén predurčil líniový charakter dediny. Najvyšším bodom v riešenom území je vrchol Šance s nadmorskou ...

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1305. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 270 metrov. Na území žije 699 obyvateľov. Obec leží v rovinatej oblasti na okraji úrodného pásu tzv. Zlatého pruhu krajiny českej. Dominantou obce je kostol svätého Juraja.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1393. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 416 metrov. Na území žije 211 obyvateľov.

Prvá písomná správa pochádza z roku 1357. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 440 metrov. Na území žije 489 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1415. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 416 metrov. Na území obce žije 458 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 135. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 447 metrov. Na území žije 498 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1352.