Funkcie mestských a obecných úradov sú nenahraditeľné. Starajú o poriadok celej obce, a to prostredníctvom úradníkov, polície, hasičov, spolkov a ďalších zložiek úradu. Najdôležitejšie informácie vzťahujúce sa k danej obci nájdete práve na príslušnom úrade

Obec Kovač je situovaná 9 km juhovýchodne od Jičína a 10 km západne od Hořic na rozlohe 7, 72 km štvorcových. Nadmorská výška činí 265 metrov nad morom. Meno obce pochádza od pôvodného priezviska tunajšieho usadlíka, ktoré vzniklo zo staročeského kovač-e, teda kováča. Prvá zmienka o obci je z r. 1318, kedy vlastnil dedinu Ota z Byšíc. Na území ...

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1415. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 473 metrov. Na území žije 230 obyvateľov. Obec prevádzkuje krúžok ručných techník a ľudových remesiel.

Všeobecný úrad. Školská jedlá, ordinácia lekára: -Kocbere 48, tel.:499621729.

Dedina Káranice sa nachádza na území okresu Hradec Králové a patrí pod Královéhradecký kraj. Na území tejto menšej dediny žije trvalo zhruba stošesťdesiat obyvateľov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1542. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 474 metrov. Na území žije 578 obyvateľov. Obec leží v malebnom údolí, ktorým preteká potok Dřevíc a je ohraničené Adršpašsko-Teplickými skalami.

Dedina Jetrichov leží primknutá k svahom údolia klesajúcim od juhu k severu, ktorým prechádza cesta voľne sledujúca trasu potoka. Potok sa v severnej časti chotára vlieva do Stenavy, ktorá preteká severnou časťou chotára. Okolitý kopcovitý terén predurčil líniový charakter dediny. Najvyšším bodom v riešenom území je vrchol Šance s nadmorskou ...

Obec Jeníkovice sa nachádza v kraji Královéhradeckom, 3.5 km severne od Třebechovic pod Orebom. Naša obec má 405 obyvateľov a nachádza sa v krásnej lesnatej a zvlnenej krajine. Je tu niekoľko pamätných objektov, najmä kostol sv. apoštolov Petra a Pavla, niekoľko zrubových stavieb a skrutiek. Do dnešných dní stojí posledný komín Ľudovítovej ...

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1305. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 270 metrov. Na území žije 699 obyvateľov. Obec leží v rovinatej oblasti na okraji úrodného pásu tzv. Zlatého pruhu krajiny českej. Dominantou obce je kostol svätého Juraja.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1323. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 273 metrov. Na území žije 133 obyvateľov. Polohu obce z diaľky signalizuje kostol Sv. Šimona a Judy. Obec sa pýši tzv. Chyjickou strání, pamiatkovo chránenou prírodnou pamiatkou.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1329. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 493 metrov. Na území žije 569 obyvateľov. Obec leží na severnom okraji Rtyňsko-Svatoňovickej panvy v tesnej blízkosti česko-poľských hraníc.