Štátna správa a samospráva môže vyriešiť vaše problémy v oblasti bezpečnosti, životného prostredia, financií, štatistík, výstavby a správy ciest, pamiatkových záležitostí alebo taktiež v oblasti energetickej, potravinárskej, školskej a obchodnej inšpekcie.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 803. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1131. K pekným prechádzkam nabáda dražovický hájik, ktorý prechádza do hájika letonického. Zaujímavá a lákavá je aj návšteva chránenej prírodnej rezervácie Veterníky. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Ihrisko a ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 208. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1348. Zbor dobrovoľných hasičov. Kultúrne a športové zariadenia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 251. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1311. Je členom mikroregiónu Ivanovická brána. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Kultúrne a športové zariadenia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1079. Pošta, knižnica, školské zariadenia, kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1141, kedy je dedina spomínaná v listine biskupa Henricha Zdíka. Pamiatky - tvrz Bošovice, farský kostol svätého Stanislava.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 809. História obce Bohdalice-Pavlovice sa začína písať v roku 1337. Obec je členom mikroregiónu Zväzok obcí Vetrník. Pamiatky: -Farný kostol Nanebovzatia Panny Márie -Bohdalický zámok - klasicistická budova z prvej štvrtiny 19. storočia stojaca na pôvodnom mieste renesančnej pevnosti. Kultúra a ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 255. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Bohatá kultúra. Verejná knižnica. Poľovnícke združenie.

Dislokované pracovisko. Úrad práce (ÚP): -sprostredkovanie zamestnania -evidencia voľných pracovných miest -výplata dávok hmotného zabezpečenia -rekvalifikácia.