Štátna správa a samospráva môže vyriešiť vaše problémy v oblasti bezpečnosti, životného prostredia, financií, štatistík, výstavby a správy ciest, pamiatkových záležitostí alebo taktiež v oblasti energetickej, potravinárskej, školskej a obchodnej inšpekcie.

Po zániku pôvodnej tvrze v obci vznikla okolo roku 1836 myšlienka na založenie novej tvrze. Na výšinách lestnatej roviny zvanej "Lubenský vrch" bolo vyhliadnuté miesto, kde sa teraz vypína ušľachtilá stavba zámku. Základný kameň k stavbe bol položený 13. júna 1841 za prítomnosti celej vzácnej grófskej rodiny jeho jasnosti urodzeným panujúcim ...

Obec vzdialená cca 16 km na severozápad od Hradca Králové má 500 obyvateľov. Malebné okolie obce dokresľuje výhľad na panorámu Krkonôš a Orlických hôr. Do obce je možné prísť autobusom aj vlakom. Vzhľadom na to, že sa Hořiněves nachádza v pamiatkovej oblasti bojiska vojny z roku 1866, je vhodným východiskovým bodom pre pekné turistické aj ...

Prvá písomná správa pochádza z roku 1357. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 440 metrov. Na území žije 489 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1415. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 416 metrov. Na území obce žije 458 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1541. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 575 metrov. Na území žije 1040 obyvateľov. Maršov je východiskom do východnej časti KRNAPu.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1358. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 453 metrov. Na území žije 437 obyvateľov.

Holohlavy sa nachádzajú 12 km od Hradca Králové a 6 km od Jaroměře. Obcou prechádza komunikácia 1. triedy, značená číslo. I/33. Spojenie obstaráva autobusová a železničná preprava. Autobusová zastávka je priamo v obci, a železničná zastávka je v neďalekom mestečku Smiřicích, vzdialenom asi 0, 5 km od obce. V obci je služobňa Polícia ČR, materská ...

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1398. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 368 metrov.

Obec Hnevčeves sa nachádza vo východných Čechách, 17 km severozápadne od Hradca Králové. Dominantami obce sú kostol sv. Juraja, pôvodne gotický, do dnešnej podoby prestavaný okolo r. 1700, ak nemu prislúcha budova fary z 18. storočia. V centre obce sa nachádza vyše 200 rokov stará lipa. Obec je tiež železničným uzlom Hradec Králové, Jičín a ...

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 135. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 447 metrov. Na území žije 498 obyvateľov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1352.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1545. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 327 metrov. Na území žije 970 obyvateľov.

Obyvateľ: 227. Výmera obce: 609, 46 ha. Príslušnosť obce k úradom: stavebné - Smiřice, matričné - Smiřice, finančné - Hradec Králové, katastrálne - Hradec Králové, pozemkový - Hradec Králové, colné - Hradec Králové, okresný súd - Hradec Králové. Všeobecný úrad.

Všeobecný úrad. Dedinka Drevenice leží v utešenom údolíčku podhorskom, ktorého potôčik delí rovinatú krajinu Jičínsku od lesnatých kopcov Novopackých“. Toľko kronika obce z konca 19. storočia. Drevenica sa nachádza v Královohradeckom kraji, 8 km severovýchodne od Nového Paky, geomorfologicky na rozhraní Krkonošsko-jesenickej subprovincie (niekedy ...

Všeobecný úrad. Na území žije 376 občanov.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1402. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 359 metrov. Na území žije 696 obyvateľov.

Obec Dolní Přím sa nachádza zhruba 10 kilometrov západne od Hradca Králové smerom na Nový Bydžov. V súčasnej dobe číta obec Dolné Priam viac ako 540 obyvateľov Všeobecný úrad.

Všeobecný úrad. Prvá písomná správa pochádza z roku 1241. Obec sa nachádza v nadmorskej výške 346 metrov. Na území žije 369 obyvateľov.