Vzdelávanie sa v SR realizuje na základných, stredných, vyšších odborných a vysokých školách, štátnych, verejných a súkromných. Vedecká činnosť je vykonávaná na špecializovaných pracoviskách, často na akademickej pôde v rámci vysokoškolského vzdelávania.

Školenia: - personálne služby - obchodné, manažérske, prezentačné schopnosti - telemarketing - team building - individuálne kurzy.

Knižnica. Požičovná doba: -po 10-12,13-15 -st 10-12,13-17.30 -pia 10-12,13-17.30. Súčasťou knižnice je Informačná centrum, ktoré slúži nielen turistom ale aj všetkým obyvateľom mikroregiónu Žulovsko.

Predaj, servis: - vysokozdvižných a nízkozdvižných vozíkov Hyster - náhradných dielov, doplnkov k vozíkom - školenie vodičov a poradenstvo - technické kontroly a revízie LPG systémov.

Služby - poradenstvo BOZP a PO - kontroly, školenia v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a požiarnej ochrany

Maturitné odbory: - Mechanik číslicovo riadených strojov - Nábytkárska a drevárska výroba - Aplikovaná chémia - Stavebné materiály - Požiarna ochrana Učebné odbory: - Inštalatér - Obrábač kovov - Zámočník Nadstavbové štúdium: - Prevádzková technika - Nábytkárska a drevárska výroba Stredná priemyselná škola Hranice ... dobrá ...

Etikoterapia. Kávomantia. Výklad z kariet. Organizuje: - anjelské semináre - kurzy reiki všetkých úrovní - semináre numerológia - Etikoterapia - dignostika fyzického tela prístrojom.

Materská škola, Základná škola, školská družina, školská jedáleň.

Firemné poradenstvo. Revitalizácia firiem. Personálny audit. Audit firemnej kultúry. Manažérske, marketingové poradenstvo. Školenia, koučing obchodníkov, manažérov. Outsourcing marketingu.

Poskytovanie služieb v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Koordinátor BOZP na stavenisku. Súdny znalec - odbor bezpečnosť práce. Zavádzanie systému OHSAS a ISO.

Vyššie odborné denné štúdium vo vzdelávacom programe Sociálna a diakonická práca - príprava na výkon profesie sociálneho pracovníka. V budove školy je prevádzkovaná tiež študentská internát.

Základná škola. Športové triedy. Školská družina: - telefón: 581250037. Školská jedáleň. - telefón: 581201478

Česká debatná spoločnosť, z. s. je neštátna, nezisková organizácia s celorepublikovou pôsobnosťou, založená v roku 2004, ktorá organizuje vzdelávacie, debatné a iné aktivity pre žiakov, študentov a širokú verejnosť.

Udeľujeme licenciu a Certifikát na používanie značky Český výrobok na výrobkoch. Podporujeme slovenské výrobky. Pomáhame v orientácii zákazníkom, ktorí dávajú prednosť českým výrobkom. Kontrolujeme v mieste výroby dodržiavanie podmienok pre udelenie ochrannej známky Český výrobok. Propagujeme české výrobky v TV, na internete, novinách, ...

Komplexné služby v oblasti požiarnej ochrany a bezpečnosti práce. Predaj: - hasiace prístroje.

Základná škola: - 1. - 5. ročník. Školská jedáleň: - telefón: 581795192.

Jazyková škola, kurzy: - kurzy pre verejnosť - kurzy pre deti - firemná výučba - individuálna výučba - preklady a tlmočenie - kurzy odborného jazyka - realizácia projektov ESF - tvorba metodických materiálov - angličtina - nemčina - ruština - španielčina - francúzština - slovenčina pre cudzincov Pomaturitné štúdium: - akreditácia ...

Služby: -výučba angličtiny, anglického jazyka.