Funkcie mestských a obecných úradov sú nenahraditeľné. Starajú o poriadok celej obce, a to prostredníctvom úradníkov, polície, hasičov, spolkov a ďalších zložiek úradu. Najdôležitejšie informácie vzťahujúce sa k danej obci nájdete práve na príslušnom úrade

Mestys. Počet obyvateľov 776. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1237. Medzi významné pamiatky patrí Chrám Mená Panny Márie - od 1. júla 2008 zapísaný medzi Národné kultúrne pamiatky SR. Medzi ďalšie patrí Arborétum Krstiny - zbierka drevín z celého sveta založená Augustom Bayerom a zámok. Kultúra a lsužby: -matrika -zbor ...

Mestys. Počet obyvateľov 873. V stredovekých falzetoch sa Knínice uvádzajú už k rokom 1197 a 1200. Obec má dobrú polohu ako východisko pre cykloturistické výlety na Drahanskú vrchovinu aj do rovinatých terénov Malé Hané. Kultúra a služby: -pošta -verejná knižnica -zbor dobrovoľných hasičov -materská a základná škola -tenisový kurt s ...

Počet obyvateľov 254. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1591. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko.

Počet obyvateľov 157. Prvá zmienka o osade bez uvedenia mena je z roku 1349. Dnešná dedina vznikla roku 1791 z panského dvora. Pamiatkou je zrúcanica hradu Holštejn a jaskyňa Hladomorna, ktorá sa nachádza pod ním. V hladomorni dnes zimujú vzácni netopiere, netopier veľký a himalájsky. Kultúra a služby: -turistická trasa a ...

Počet obyvateľov 130. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1360. SHD. Verejná knižnica.

Úrad mestyse. Počet obyvateľov 1258. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1255. Medzi významné pamiatky v obci patrí hrad, zrúcanina, kostol. Kultúra a služby: -spolky - hasiči, včelári, poľovníci, červený kríž -knižnica, kino -ihrisko, telocvičňa -pošta -zbor dobrovoľných hasičov -materská a základná škola.

Počet obyvateľov 111. Obec je jedna z najstarších v okolí. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1365. V okolí turistické príležitosti. Kultúra a služby: -verejná knižnica -zbor dobrovoľných hasičov -ihrisko -kostol sv. Bartolomeja.

Počet obyvateľov 224. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1317. Zbor dobrovoľných hasičov. Včelári, poľovníci, červený kríž. Verejná knižnica. Materská a základná škola. Ihrisko, telocvičňa.

Počet obyvateľov 168. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1353. Vodný mlyn. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov.

Počet obávateľov 409. Prvá zmienka o obci pochádza z roku 1268. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -materská a základná škola -ihrisko, telocvičňa.

Počet obyvateľov 323. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1600. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -základná škola -ihrisko.