Potrebujete pomôcť s hľadaním práce či zápisom nehnuteľnosti? Navštívte príslušný úrad, kde vám pomôžu. Mestské a obecné úrady, stavebné úrady, katastrálne úrady, matričné úrady, úrady práce, exekútorské úrady a finančné úrady spadajú do verejnej správy.

Úrad pre technickú normalizáciu, metrológiu a štátne skúšobníctvo (ÚNMZ) je zriadený zákonom Slovenskej národnej rady č. 20/1993 Zb. o zabezpečení výkonu štátnej správy v oblasti technickej normalizácie, metrológie a štátneho skúšobníctva. Úrad je organizačnou zložkou štátu v rezorte Ministerstva priemyslu a obchodu SR.

Plavebný úrad plní úlohy štátnej správy a štátneho dozoru vo vnútrozemskej plavbe s cieľom zabezpečiť jej rozvoj a jej bezpečnú a plynulú prevádzku.

Environmentálna politika, ekonomika a medzinárodná spolupráca.

Na Sudcovskú úniu Českej republiky a jej odbornej komisie sa môže so svojimi návrhmi, námetmi či pripomienkami obracať sudcovská i široká verejnosť prostredníctvom jej kancelárie.

Valdštejnský palác je objekt v Prahe na Malej Strane, jedna z najvýraznejších stavieb českého raného baroka av súčasnej dobe sídlo Senátu Parlamentu Českej republiky.

Ústav pre súčasné dejiny AV ČR. -výskum českých a československých dejín po roku 1938 v medzinárodnom kontexte. Ústav organizuje medzinárodné konferencie, špecializovaná sympózia a workshopy.

Príprava hypoték. Poradenstvo ohľadom prisťahovateľstva a povolenia na pobyt cudzincov.

Úrad priemyselného vlastníctva je ústredným orgánom štátnej správy na ochranu priemyselného vlastníctva. Rozhoduje o poskytovaní ochrany na: - vynálezy - priemyselné vzory - úžitkové vzory - topografia polovodičových výrobkov - ochranné známky a označenie pôvodu výrobkov.

Český štatistický úrad zabezpečuje získavanie a spracovanie údajov na štatistické účely a poskytuje štatistické informácie štátnym orgánom, orgánom územnej samosprávy a verejnosti. K tomu: a) stanovuje metodiku štatistických zisťovaní, ich spracovanie a využitie a obsahové vymedzenie štatistických ukazovateľov potrebné na posudzovanie ...

Akadémia vied Českej republiky, verejnej neuniverzitnej inštitúcie Českej republiky, ktorú tvorí sústava vedeckých pracovísk venujúcich sa prevažne základnému výskumu. AV ČR vykonáva koncepčnú politiku vedy a výskumu, je začlenená do národných i medzinárodných výskumných programov, podporuje spoluprácu s aplikačnou sférou a rozvoj vzdelanosti ...

Útvar zabezpečuje ochranu verejného poriadku, prijíma oznámenia od verejnosti a vykonáva vyšetrovanie k priestupkom a trestným činom spáchaným v mieste ich pôsobnosti.