Funkcie mestských a obecných úradov sú nenahraditeľné. Starajú o poriadok celej obce, a to prostredníctvom úradníkov, polície, hasičov, spolkov a ďalších zložiek úradu. Najdôležitejšie informácie vzťahujúce sa k danej obci nájdete práve na príslušnom úrade

Všeobecný úrad. Úradné hodiny: Pondelok: 8:00 - 11:30, 12:30 - 17:00 Streda: 8:00 - 11:30, 12:30 - 17:00

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 248. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1351. Pamiatky: -kostol svätého Jakuba Väčšieho -socha generála Laudona na návsi -Vodný mlyn. Zbor dobrovoľných hasičov, knižnica, kúpalisko. Chýba mi história obce, napr.všetko okolo miestneho kaštieľa. Kto boli majiteľmi panstva Želetice. Ďakujem.

Mestský úrad, mesto Znojmo. Počet obyvateľov 34 735. Znojmo patrí medzi najstaršie české mestá. Pamiatky a zaujímavosti: -najvzácnejšia je románska rotunda sv. Kataríny z prvej polovice 11. storočia -přemyslovský hrad nad Gránickým údolím bol v 18. storočí prestavaný na zámok -kostol sv. Mikuláša a poschodovú Svätováclavskú kaplnku je možné ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 184. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1786. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 111. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1498. Pamiatky: -Palliardiho hradisko, archeologické náleziská -Pánsky poľnohospodársky dvor - na okraji obce. Zväz dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 178. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1299. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 223. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1765. Neďaleko obce sa nachádzalo staré slovanské hradisko. Toto miesto, nazývané Hradisko, vykazuje podľa archeologických nálezov stopy kultúr rôznych období.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 521. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1237. Obec je členom Dobrovoľného zväzku obcí Ždánický les a Politaví. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Materská škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 304. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1251. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Polícia. Materská škola. Ihrisko, telocvičňa.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1126. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1141. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Pamiatky: -filiálny kostol sv. Barbory -kaple sv. Jána Nepomuckého -biocentrum s rybníkom.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 771. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1234. Materská a Základná škola. Verejná knižnica. Zbor dobrovoľných hasičov. Ihrisko, telocvičňa, kúpalisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 440. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1965. Verejná knižnica. Ihrisko.