Funkcie mestských a obecných úradov sú nenahraditeľné. Starajú o poriadok celej obce, a to prostredníctvom úradníkov, polície, hasičov, spolkov a ďalších zložiek úradu. Najdôležitejšie informácie vzťahujúce sa k danej obci nájdete práve na príslušnom úrade

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 207. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1252. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Starosta Ing. Zdeněk Pavlík

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 348. Okres Hodonín, pošta Nesovice (okres Vyškov). Správny obvod - Kyjov. Územia obce sa nachádza v prírodnom parku Ždánický les. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1350. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Materská škola. Kultúrne a športové zariadenia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 413. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1046. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 593. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1307. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Materská škola. Kultúrne a športové zariadenia.

Všeobecný úrad. Prvá písomná zmienka roku 1052. Bantice podľa osobného mena Banta (nem. Panditz), ves pol hodiny od Prostoměřic pri ceste zo Znojma do Lechovíc. Rozloha obce skoro 551 ha, z čoho plodnej pôdy 532 ha. Obec sa nachádza v Juhomoravskom kraji, 12 km od okresného mesta Znojma, v nadmorskej výške od 208 po 254 m.n.m. Rozloha ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 333. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Knižnica. Zbor dobrovoľných hasičov. Kultúrne a športové zariadenia. Materská škola.

Mestský úrad. nám. Mieru 111 -vedenie -odbor fimančný -odbor správy majetku a investícií nám. Mieru 346 -odbor správnych a vnútorných vecí -odbor územného plánovania a stavebného poriadku -odbor sociálnych vecí -odbor dopravy Radničné 14 -odbor životného prostredia -odbor kultúry a školstva

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 644. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1366. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Materská škola, Základná škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 330. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1390. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica, kultúrne a športové zariadenia. Materská škola.

Magistrát mesta Brna: -evidencia obyvateľov tel.542175120 -cestovné doklady, pasové oddelenie tel.542175105 -občianske preukazy tel.542175119.

Úrad mestskej časti Brno-Ivanovice. ÚMČ*.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 130. Poverená obec - Bučovice. Knižnica. Zbor dobrovoľnýcha hasičov.

Mestský úrad Rajhrad. Mesto Rajhrad je menším správnym a kultúrnym centrom s niekoľkými významnými nadregionálnymi inštitúciami, akými sú Benediktínske opátstvo Rajhrad, Pamätník písomníctva na Morave, Štátny okresný archív Brno- vidiek, Kongregácia Sester Tešiteliek BSJ a Hospic sv. Jozefa. Mesto Rajhrad sa veľmi rýchlo rozrastá a postupne sa ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 265. Dnešná obec je súčasťou mikroregiónu Veterník. Prvá písomná zmienka o Lysoviciach pochádza z roku 1465.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 809. Kultúra a služby: -pošta -spolky - zbor dobrovoľných hasičov, skaut, simarela, materské centrum korálky, TJ sokol -verejná knižnica -prírodný amfiteáter -materská škola -zdravotnícke zariadenie -turistické informačné centrum -kúpalisko, ihrisko, telocvičňa. Obec je členom Mikroregiónu Drahanská ...