Funkcie mestských a obecných úradov sú nenahraditeľné. Starajú o poriadok celej obce, a to prostredníctvom úradníkov, polície, hasičov, spolkov a ďalších zložiek úradu. Najdôležitejšie informácie vzťahujúce sa k danej obci nájdete práve na príslušnom úrade

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 849. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1279. Kultúra a služby: -pošta -základná a materská škola -zdravotné stredisko -verejná knižnica -spolky - rybársky klub, detské centrum, poľovnícke združenie -ihrisko, telocvičňa -zbor dobrovoľných hasičov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 378. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1131. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Materská škola. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 324. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1353. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Materská škola. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 97. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1270. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 195. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Pamiatky, pamätihodnosti: -Lovecký kaštieľ Ferdinandsko -objekty cvičiska nemeckého Wermachtu -kostol svätého Cyrila a Metoda z roku 1911 -kláštor Leopoldeum z roku 1932. Celá obec bola v roku 1941 vysťahovaná a začlenená do vojenskej strelnice TÜP Wischau ak ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1405. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1255. Spolky a združenia: -telovýchovná jednota Sokol -poľovnícke združenie Hubert -združenie dobrovoľných hasičov -kynologický klub, včelári. Služby a kultúra: -pošta -zdravotnícke zariadenie -Materská a Základná škola -verejná ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 315. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1328. Je členom mikroregiónu Ivanovická brána. Zbor dobrovoľných hasičov obce. Knižnica, kultúrne a športové zariadenia. Materská škola. Pamiatky: -kostol svätého Václava -hrad Orlov, zrúcanina nad dedinou v lese.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 481. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1713. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Materská škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 88. Prvá zmienka o obci pochádza z roku 1426. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 673. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1371. Knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Materská a Základná škola. Člen dobrovoľného zväzku obcí Ždánický les a Politaví.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 382. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1353. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov. Materská škola. Knižnica. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1138. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1131. Kultúra a služby: -matrika -zbor dobrovoľných hasičov -pošta -knižnica -múzeum -športové zariadenia -zdravotné zariadenia. V dominantnej polohe nad obcou Nesovice (7 km východne od Bučovíc) stojí už piate storočie stavba Nových Zámkov, ktorá je ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 589. Kultúra a služby: -matrika -verejná knižnica, internet -MŠ, ZŠ -kultúrne a športové zariadenia. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1131.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1506. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1225. Kultúra a služby: -pošta -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -materská škola a základná škola -kúpalisko, krytý bazén, ihrisko, telocvičňa -dom s opatrovateľskou službou, dom pre sediorov -zdravotnícke zariadenia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 150. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1586. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 186. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 291. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1353. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Materská škola. Tradícia, folklór - hody, pálenie čarodejníc, výrub mája.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 609. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1253. Medzi najvýznamnejšie pamiatku patrí zámok. Kultúra a služby: -tradícia vinárstva a sadárstva -spolky - vinári, hasiči, záhradkári, rybári -materská a základná škola -verejná knižnica -ihrisko, telocvičňa -dom s opatrovateľkou službou.