Funkcie mestských a obecných úradov sú nenahraditeľné. Starajú o poriadok celej obce, a to prostredníctvom úradníkov, polície, hasičov, spolkov a ďalších zložiek úradu. Najdôležitejšie informácie vzťahujúce sa k danej obci nájdete práve na príslušnom úrade

Mestys Višňovej. Počet obyvateľov 1121. Kultúra a služby: - Dom s opatrovateľskou službou DPS - Viacúčelový objekt s ubytovňou a zázemím pre cyklistov v obci Višňové - Hasičská zbrojnica - Informačné centrum zväzku Daníž - Knižnica - Pošta - Športová hala - Vodná nádrž - Matrika, stavebný úrad - Výchovný ústav, stredná škola a školská ...

Juhomoravská obec Znojemskej oblasti, ležiaca v údolí rieky Dyje v tesnej blízkosti mesta Znojma. Kataster obce má výmeru asi 722 ha. Blízkymi ďalšími susedmi sú obce Dyje pozdĺž toku rovnomennej rieky a severne obec Suchohrdly Archeologický výskum v Dobšiciach v roku 2005 Kaplnka na ulici Suchohrdelskej (sakrálna stavba) Bitka pri Znojme v ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 110. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1498.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1144. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Materská a Základná škola. Ihrisko. Kultúrny dom -sála, možnosť prenájmu. Havranov dom: -kultúrne a spoločenské centrum -ubytovňa - ubytovanie v podkroví -informačné stredisko -knižnica -cukráreň-posedenie s terasou, detský kútik -Vínna pivnica, ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 284. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1360. Zbor dobrovoľných hasičov. Všeobecná knižnica. Úradné hodiny: -pokladňa, overovanie, Czech POINT, prihlasovanie na trvalý pobyt atď.) Po: 10, 00 - 17, 00 St: 8, 00 - 16, 00

Mestský úrad. Počet obyvateľov 1152. Kultúra a služby: -stavebný úrad, matrika -pošta -zbor dobrovlolných hasičov, polícia ČR -knižnica, múzeum -kúpalisko, krytý bazén, ihrisko, telocvičňa -materská a základná škola -zdravotnícke zariadenia. Historické jadro mesta je mestskou pamiatkovou zónou.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 128 Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1312. Dodržujú sa ľudové zvyky a obyčaje, napríklad veľkonočné korbáč, pálenie čarodejníc, stavanie mája. Verejná knižnica. Športové príležitosti – kúpanie, nohejbal, volejbal, futbal.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 355. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1201. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Materská škola. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 72. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1323. Verejná knižnica. Úradné hodiny: Pondelok: 9:00-14:30 Streda: 9:00-14:30

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 189. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1348. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. počet obyvateľov 419. Prvá písomná zmienka o dedine pochádza z roku 1312. Pamiatky, pamätihodnosti: -Zámok Uherčice, renesančný z konca 16. storočia, je národnou kultúrnou pamiatkou -Lesný park. Kultúra a služby: -matrika -pošta -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -materská škola -ihrisko, telocvičňa.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 137. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1131. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 50. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Knižnica. Zbor dobrovoľných hasičov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 508. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1294. Kultúrny dom. Zbor dobrovoľných hasičov. Športové ihrisko. Hasičská zbrojnica. Úradné hodiny: Po:7:00-16:00hod. St:7:00-17:00hod.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1175. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1201. Obec je zakladajúcim členom Dobrovoľného zväzku znojemských vinárskych obcí Daníž. Šatov je bezpochyby centrom vinárstva v znojemskej oblasti. Ak sa zaujímate o víno a vinársku turistiku, iste poznáte šatovskú Moravskú pivnicu s Vinárskou stodolou, Náučnú ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 804. Prvá zmienka o obci je z 25. októbra 1190. Dedina sa rozkladá v plytkom širokom údolí na brehoch Únanovského potoka. Obec je členom Združenia obcí Jevišovka. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -Materská a Základná škola -ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 619. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1314. Služby a kultúra: -pošta -matrika -verejná knižnica -zdravotnícke zariadenie -Základná a Mareská škola -ihrisko, telocvičňa. Úradné hodiny: Po, Út, Št:7:00-12:30;13:00-15:30hod. St:7:00-12:30;13:00-17:00hod. Pi:7:00-13:30hod.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 84. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1372. Názov pripomína lubnú vodu, riečku, po ktorej tiekli luby. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov obce -verejná knižnica -Základná škola -ihrisko, telocvičňa.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1046. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1243. Obec má vinársku tradíciu, vinárstvo je aj dnes jej najvýznačnejším rysom. K Vrbovci patrí aj osada Hniezdo, ktorá leží 3 km juhovýchodne od neho. Vrbovec je pohraničná obec ležiaca v úrodnej poľnohospodárskej krajine 7 km južne od Znojma. Obec má ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 248. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1351. Pamiatky: -kostol svätého Jakuba Väčšieho -socha generála Laudona na návsi -Vodný mlyn. Zbor dobrovoľných hasičov, knižnica, kúpalisko. Chýba mi história obce, napr.všetko okolo miestneho kaštieľa. Kto boli majiteľmi panstva Želetice. Ďakujem.

Mestský úrad, mesto Znojmo. Počet obyvateľov 34 735. Znojmo patrí medzi najstaršie české mestá. Pamiatky a zaujímavosti: -najvzácnejšia je románska rotunda sv. Kataríny z prvej polovice 11. storočia -přemyslovský hrad nad Gránickým údolím bol v 18. storočí prestavaný na zámok -kostol sv. Mikuláša a poschodovú Svätováclavskú kaplnku je možné ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 184. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1786. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 111. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1498. Pamiatky: -Palliardiho hradisko, archeologické náleziská -Pánsky poľnohospodársky dvor - na okraji obce. Zväz dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 178. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1299. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 304. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1251. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Polícia. Materská škola. Ihrisko, telocvičňa.