Funkcie mestských a obecných úradov sú nenahraditeľné. Starajú o poriadok celej obce, a to prostredníctvom úradníkov, polície, hasičov, spolkov a ďalších zložiek úradu. Najdôležitejšie informácie vzťahujúce sa k danej obci nájdete práve na príslušnom úrade

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 378. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1131. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Materská škola. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 324. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1353. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Materská škola. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 97. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1270. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1506. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1225. Kultúra a služby: -pošta -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -materská škola a základná škola -kúpalisko, krytý bazén, ihrisko, telocvičňa -dom s opatrovateľskou službou, dom pre sediorov -zdravotnícke zariadenia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 150. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1586. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 186. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 92. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1738. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 207. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1252. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 413. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1046. Kultúrne a športové zariadenia. Zbor dobrovoľných hasičov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 135. Prvá doložená písomná zmienka o obci pochádza z roku 1196. Architektonicky najvýraznejšou stavbou je kaplnka Panny Márie Lurdskej. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -ihrisko -spolok rybárov, poľovníkov.