Funkcie mestských a obecných úradov sú nenahraditeľné. Starajú o poriadok celej obce, a to prostredníctvom úradníkov, polície, hasičov, spolkov a ďalších zložiek úradu. Najdôležitejšie informácie vzťahujúce sa k danej obci nájdete práve na príslušnom úrade

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 91. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1498. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1067. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1253. Obec je členom mikroregiónu Moravskokrumlovsko a Zväzku znojemských vinárskych obcí Daniž. Kultúra a služby: -matrika -pošta -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -minimuzeum -materská a základná škola -kúpalisko, ihrisko, ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 88. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1350. Služby: -zbor dobrovoľných hasičov obce -verejná knižnica -ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 207. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1236. Na mieste za kostolom stával pred rokom 1240 hrad a románska veža kostola, ktorá neskôr zhorela. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko. Tradícia - hody, vianočný jarmok, oslava dňa detí, stretnutie rodákov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 232. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1253. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 323. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Obec je členom Mikroregiónu Miroslavsko. Obec má zariadenie, ktoré je možné uplatniť v turistike a cyklistike - cyklotrasa, vinárstvo, zámok Miroslavskej Knínice, zámocký park. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -ihrisko, telocvičňa, ...

Mestský úrad. Počet obyvateľov 3017. Prvá písomná zmienka pochádza z roku 1222 Mesto je členom Mikroregiónu Miroslavsko a euroregiónu Pomoraví. Služby a kultúra: -odbory - stavebné, matrika -pošta -zbor dobrovoľných hasičov, mestská polícia -knižnica, galéria -kúpalisko, ihrisko, telocvičňa, štadión -zdravotnícke zariadenia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 211. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Ihrisko. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 255. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1794. Významnou pamiatkou je Veterný mlyn. Zbor dobrovoľných hasičov obce. Verejná knižnica. Múzeum. Materská škola. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 234. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1323. Zbor dobrovoľných hasičov obce. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 150. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1275. Vinárska obec. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 216. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1255. Obec je členom zväzku obcí DYJE. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 201. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1373. Zbor dobrovoľných hasičov obce. Verejná knižnica. Materská škola. Úradné hodiny Po - 7:00 - 14:00 St - 7:00 - 17:00

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 133. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1235. Zbor dobrovoľných hasičov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 60. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Múzeum. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1385. Je členom mikroregiónu Miroslavsko. Pamiatky: -Kostol svätej Anny -Socha svätého Jána Nepomuckého pred kostolom -Vodný mlyn Radkovský. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -materská a základná škola -telocvičňa, ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 930. Obec je členom zväzku obcí DYJE. Pamiatky: -Kostol svätého Petra a Pavla -Náhrobok P. Jozefa Jeronýma Herlta na miestnom cintoríne -Božie muky za dedinou -Súsošie Lúčenie Krista s Pannou Máriou -Anjelský vodný mlyn v Mločom údolí. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 420. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1322. Medzi najvýznamnejšie pamiatky patrí zámok Hostim. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -prírodný amfiteáter -materská a základná škola -ihrisko, telocvičňa -domov pre seniorov. Úradné hodiny: Pondelok: 7:00 - 14:00 ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 641. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1358. Pamiatky: -vodná tvrz -vodný mlyn -kladový lis. Kultúra a služby: -detské a viacúčelové ihrisko, telocvičňa -vodná nádrž Kréty -zbor dobrovoľných hasičov obce -verejná knižnica -materská a základná škola -lekár.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 280. Prvou písomnou historickou zmienkou o Břečkove je listina pochádzajúca z 28. septembra 1323. Významnou pamiatkou je kostol svätého Klimenta z asi 9. storočia. Podľa legendy tu kázali Cyril a Metod. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Galéria. Ihrisko, telocvičňa.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 729. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1220, ale územie bolo osídľované už v dávnych dobách, ako dokazujú archeologické nálezy. Pamiatky: -archeologické náleziská Hradište Královec a Hradište Nivy -soška Venuša -7 sôch českých svätcov od znojemského sochára Fischera -vodný mlyn. Kultúra a ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 159. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1253. Úradné hodiny: Út:10:00-16:00 St: 9:00-17:00

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 471. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1220. Zámok Jačmenisko. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko, telocvičňa.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 849. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1279. Kultúra a služby: -pošta -základná a materská škola -zdravotné stredisko -verejná knižnica -spolky - rybársky klub, detské centrum, poľovnícke združenie -ihrisko, telocvičňa -zbor dobrovoľných hasičov.