Štátna správa a samospráva môže vyriešiť vaše problémy v oblasti bezpečnosti, životného prostredia, financií, štatistík, výstavby a správy ciest, pamiatkových záležitostí alebo taktiež v oblasti energetickej, potravinárskej, školskej a obchodnej inšpekcie.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 458. Kultúra a služby: -knižnica -materská škola -športové a kultúrne zariadenia -sokol -tradícia a folklór: hody, hodová zábava, stavanie mája. Vážany sa pripomínajú najprv v roku 1348, kedy boli zrejme majetkom pánov zo Švábeníc. Názov obce pochádza buď od brestského stromu väz alebo podľa obyvateľov od ...

Všeobecný úrad. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Prvá písomná zmienka o Uhřiciach pochádza z roku 1327.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 391. Obec je členom zväzku obcí DYJE. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1307. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Materská škola. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 85. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1320. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 298. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Je členom mikroregiónu Ivanovická brána. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Kultúrne a športové zariadenia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 962. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1261. Matrika. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica, kino, múzeum. Kultúrne a športové zariadenia. Základná a materská škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 201. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1365. Pamiatky: -Kapľa svätého Floriana na návrší -Božie muky -Socha v poľnej trati Pri kamennom kríži -Zámok Tulešice zo 16. storočia. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 570. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1247. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov, poľovnícke združenie -verejná knižnica -materská a základná škola -sokolovňa, obecný dom -kúpalisko, ihrisko, telocvičňa.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 956. Kultúra a služby: -verejná knižnica -pošta -školské zariadenie -zdravotnícke zariadenie -matrika -zbor dobrovoľných hasičov -športový areál. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1209. Obec je členom Dobrovoľného zväzku obcí Ždánický les a Politaví. V chotári obce sa nachádza liečivý prameň ...

Členská obec mikroregiónu KAHAN. Tetčice leží v okrese Brno vidiek blízko mesta Rosice v nadmorskej výške 300 až 340 m.n.m. Hlavnou dominantou je najvyšší bod lesnatého hrebeňa Bobravská vrchovina, tiahnuceho sa od Moravského Krumlova až ku Kuřimi, kedysi dávno pomenovaný Bučín (444 m.n.m.). K tomuto menu prišiel zrejme preto, že jeho masív ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 468. Zbor dobrovoľných hasičov. Kultúrne a športové zariadenia. Materská škola. Obec je členom Mikroregiónu Drahanská vrchovina. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1342, kedy obec vlastnila Katarína, vdova po Hartlebovi z Boskovic.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 124. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1785. Zbor dobrovoľných hasič. Verejná knižnica. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 348. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1360. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Materská škola.

Mesto Slavkov pri Brne, 6139 obyvateľov. Odbory mestského úradu: -odbor vnútorných vecí -odbor životného prostredia -odbor finančný -odbor bytového a tepelného hospodárstva -odbor investícií a rozvoja -odbor sociálnych vecí -odbor dopravy a cestného hospodárstva -odbor živnostenský úrad -odbor stavebného a územnoplánovacieho ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 273. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1373, kedy ju držal Oldřich Hecht z Rosic. Je členom mikroregiónu Ivanovická brána.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 602. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1798. V rokoch 2005-2008 tu bol vybudovaný kostol svätého Ducha. Rekreačná oblasť neďaleko Vranovskej priehrady. Kultúra a služby: -stavebný úrad, matrika -pošta -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -materská a základná škola -ihrisko, ...