Štátna správa a samospráva môže vyriešiť vaše problémy v oblasti bezpečnosti, životného prostredia, financií, štatistík, výstavby a správy ciest, pamiatkových záležitostí alebo taktiež v oblasti energetickej, potravinárskej, školskej a obchodnej inšpekcie.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 564. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1252. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -materská a základná škola -ihrisko, telocvičňa -domov pre seniorov -zdravotnícke zariadenia. Pamiatky: -Kaplička na kopci nad dedinou -Socha svätého Jána Nepomuckého pri novej ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 403. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1238. Zbor dobrovoľných hasičov, knižnica, Materská a Základná škola, ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 172. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1750. Meno obce je podľa tunajšej krčmy Rozkoš. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 370. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1358. Pamiatky: -zámok Rešice -kaple svätého Jána Nepomuckého -socha Panny Márie. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 102. Najstaršia zmienka v písomných prameňoch je ale až z roku 1279. Pri výstavbe kanalizácie bola objavená podzemná chodba z obdobia 14. storočia. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 98. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1323. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Obvodné oddelenie polície SR.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 43. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1286. Pamiatky: -Hrad Frejštejn, zrúcanina -Kaple svätého Jána a Pavla -Súsošie Najsvätejšej Trojice.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 343. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1343. V stredoveku boli Plenkovice samostatným statkom, existovala tu tvrz. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 372. Obec je súčasťou mikroregiónu Moravskokrumlovsko. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1253. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Materská škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 91. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1498. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1067. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1253. Obec je členom mikroregiónu Moravskokrumlovsko a Zväzku znojemských vinárskych obcí Daniž. Kultúra a služby: -matrika -pošta -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -minimuzeum -materská a základná škola -kúpalisko, ihrisko, ...

Všeobecný úrad. Úradné hodiny Všeobecný úrad: -út 18-19 hod. Knižnica: -po 17-18 hod.

Všeobecný úrad: -stavebný úrad Palackého námestia 31, tel.549450169. úradné hodiny: Pondelok:8.00-17.00 Streda:8.00-17.00

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 88. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1350. Služby: -zbor dobrovoľných hasičov obce -verejná knižnica -ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 207. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1236. Na mieste za kostolom stával pred rokom 1240 hrad a románska veža kostola, ktorá neskôr zhorela. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko. Tradícia - hody, vianočný jarmok, oslava dňa detí, stretnutie rodákov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 232. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1253. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 323. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Obec je členom Mikroregiónu Miroslavsko. Obec má zariadenie, ktoré je možné uplatniť v turistike a cyklistike - cyklotrasa, vinárstvo, zámok Miroslavskej Knínice, zámocký park. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -ihrisko, telocvičňa, ...