Štátna správa a samospráva môže vyriešiť vaše problémy v oblasti bezpečnosti, životného prostredia, financií, štatistík, výstavby a správy ciest, pamiatkových záležitostí alebo taktiež v oblasti energetickej, potravinárskej, školskej a obchodnej inšpekcie.

Mestský úrad. Počet obyvateľov 3017. Prvá písomná zmienka pochádza z roku 1222 Mesto je členom Mikroregiónu Miroslavsko a euroregiónu Pomoraví. Služby a kultúra: -odbory - stavebné, matrika -pošta -zbor dobrovoľných hasičov, mestská polícia -knižnica, galéria -kúpalisko, ihrisko, telocvičňa, štadión -zdravotnícke zariadenia.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 211. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Ihrisko. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 174. Je obklopená lánmi polí, z východnej časti lesom, ktorý je posledným výbežkom Českomoravskej Vysočiny. Osídlenie oblasti je na základe archeologických vykopávok doložené už od mladšej doby kamennej. Prvá zmienka o Lesoniciach pochádza z roku 1190. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 451. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1381. Dnešná obec je súčasťou mikroregiónu Ivanovická Brána. V obci je pár podnikateľských subjektov zameraných prevažne na poľnohospodárstvo a lesné práce. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Kultúrne a športové zariadenia. Materská škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 255. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1794. Významnou pamiatkou je Veterný mlyn. Zbor dobrovoľných hasičov obce. Verejná knižnica. Múzeum. Materská škola. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 234. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1323. Zbor dobrovoľných hasičov obce. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 1626. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1046. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -pošta -peňažný ústav -knižnica -materská a základná škola -ihrisko, telocvičňa. Spolky: -červený kríž -zväz postihnutých civilizačnými chorobami -MC Stonožka. ÚRADNÉ DNI pondelok 07:30 - 12:00 ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 150. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1275. Vinárska obec. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 604. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1131. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica, kultúrne a športové zariadenia. Materská a Základná škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 216. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1255. Obec je členom zväzku obcí DYJE. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 428. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1567. Matrika. Zbor dobrovoľných hasičov. Knižnica. Športové zariadenia. Materská a Základná škola.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 201. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1373. Zbor dobrovoľných hasičov obce. Verejná knižnica. Materská škola. Úradné hodiny Po - 7:00 - 14:00 St - 7:00 - 17:00

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 133. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1235. Zbor dobrovoľných hasičov.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 60. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Zbor dobrovoľných hasičov. Verejná knižnica. Múzeum. Ihrisko.

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1385. Je členom mikroregiónu Miroslavsko. Pamiatky: -Kostol svätej Anny -Socha svätého Jána Nepomuckého pred kostolom -Vodný mlyn Radkovský. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná knižnica -materská a základná škola -telocvičňa, ...

Všeobecný úrad. Počet obyvateľov 930. Obec je členom zväzku obcí DYJE. Pamiatky: -Kostol svätého Petra a Pavla -Náhrobok P. Jozefa Jeronýma Herlta na miestnom cintoríne -Božie muky za dedinou -Súsošie Lúčenie Krista s Pannou Máriou -Anjelský vodný mlyn v Mločom údolí. Kultúra a služby: -zbor dobrovoľných hasičov -verejná ...