Potrebujete pomôcť s hľadaním práce či zápisom nehnuteľnosti? Navštívte príslušný úrad, kde vám pomôžu. Mestské a obecné úrady, stavebné úrady, katastrálne úrady, matričné úrady, úrady práce, exekútorské úrady a finančné úrady spadajú do verejnej správy.

Štátny zdravotný ústav je príspevkovou organizáciou ministerstva zdravotníctva. Podľa zákona sa zriaďuje k príprave podkladov pre národnú zdravotnú politiku, na ochranu a podporu zdravia, na zabezpečenie metodickej a referenčné činnosti na úseku ochrany verejného zdravia, k monitorovaniu a výskumu vzťahov životných podmienok a zdravia, k ...

Uchováva písomné dedičstvo pre prítomnosť i budúcnosť a disponuje nepreberným materiálom kultúrno-historického významu. služby: - starostlivosť o historické písomnosti miest, obcí - vykonávanie skartácia - vyhľadávanie a overovanie dokladov pre majetkovoprávne a iné záležitosti.

Obecný úrad. Počet obyvateľov 1230. Prvá písomná zmienka o obci pochádza z roku 1349. Kultúra a služby: -sbor dobrovoľných hasičov -verejné knižnica -kulturní zariadenie -chovatelé poštových holubov -kynologický klub.

Notárska komora garantuje výkon notárskeho povolania najmä tým, že dohliada na riadne vedenie notárskych úradov, na činnosť notára a na jej etickú úroveň a odbornú výchovu notárov a ich pracovníkov.

Okresný archív. Je vnútornou organizačnou jednotkou Zemského archívu v Opave. Archívnictvo. Registratúry. Evidencia archiválií. Špecializovaná knižnica pre odbor archívnictva, spisové služby a regionálnej histórie.

Archív v súlade s právnymi predpismi a internými aktmi riadenia vykonáva štátnu správu, vykonáva odbornú činnosť a plní úlohy v oblasti archívnictva vymedzenej jeho vecnou a územnou pôsobnosťou. V rámci Moravskosliezskeho a Olomouckého kraja okrem iného dohliada na výkon spisové služby a na vyraďovanie písomností, vyberá a preberá archívne ...

Kontroluje výkon registratúry u organizačných zložiek štátu, územných samosprávnych celkov, organizačných zložiek, príspevkových organizácií, štátnych podnikov, škôl a právnických osôb na území okresu Nový Jičín a príslušných obcí, vykonáva výber archiválií vo škartačnom konaní a mimo skartačný riadenie u pôvodcov vyššie uvedených, stará o ...

Štátny okresný archív. Vnútorná organizačná zložka Zemského archívu v Opave